مغز پسته تازه برای سلامتی بدن انسان خواص بسیار زیادی دارد. پسته یکی از آجیل های خوش طعم و سالم به شمار می آید. این آجیل خوش طعم حاوی چربی های سالم و مفید بوده و سرشار از فیبر، پروتئین و آنتی اکسیدان می باشد. همچنین مواد مغذی ضروری موجود در پسته به سلامت قلب و روده و همچنین کاهش وزن کمک زیادی می کند.
پسته یکی از دانه های مهم و ثابت در آجیل های ایرانی می باشد که پتاسیم زیادی دارد و به دلیل داشتن مواد مغذی در بین بسیاری از مردم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. پسته تازه ارزش غذایی بالایی دارد و حاوی مقادیر زیادی پروتئین گیاهی می باشد که می توان ان را جایگزین گوشت و حبوبات کرد. همچنین پسته سرشار از پتاسیم، آهن، منیزیم، کلسیم مفید برای استحکام دندان ها و استخوان ها، روی که به رشد سلول ها و بافت های بدن کمک می کند، سدیم، مس و ویتامین های گروه k، A، C، E، B، فولات، تیامین و کولین می باشد. بعضی از شهرهای ایران مانند کرمان و رفسنجان مرکز اصلی تولید این محصول می باشند. در ادامه بیشتر با ویژگی های این محصول آشنا خواهیم شد.
پسته ایرانی مجموعه ای از مزایای مختلف و گوناگون پسته را نسبت به انواع دیگر پسته در جهان به صورت مجزا ارائه می کند. علاوه بر این، ارزش غذایی بسیار بالاتری نسبت به پولی که می دهند را ارائه می دهد. پسته ایرانی مخصوصا پسته فندقی امسال از نظر طعم و مزه در جهان بی رقیب و مشهور است.
هر مغز پسته چند گرم است
پسته یکی از آجیل های بسیار محبوب و خوش طعم می باشد و یکی از اجزای ثابت و اصلی آجیل در بین ایرانیان می باشد. این مغز سرشار از پروتئین، فیبر، انواع ویتامین و مواد معدنی می باشد، در حدی که پتاسیم موجود در پسته با پرتقال برابری می کند. با وجود تمام خواص و ویژگی های بی نظیری که این محصول دارد، برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که روزانه چند عدد پسته باید بخورند؟ جواب این سوال بیشتر بستگی به میزان رژیم غذایی افراد دارد اما هر فرد باید از وزن پسته آگاهی داشته باشد تا بتواند میزان مورد نظر را دریافت کند.
وزن هر پسته متناسب با نوع و وزن پسته متفاوت می باشد. به طور مثال نوع کله قوچی آن سبک و کوچک هستند و برخی از انواع آن مانند پسته اکبری بزرگ و درشت هستند. به طور میانگین یک پسته می تواند وزنی بین 4گرم تا 7گرم داشته باشد. حال برای محاسبه وزن مغز پسته باید وزن پوسته آن را از آن کم کرد که مقداری حدود 2 گرم تا 4 گرم خواهد شد.
فروش مغز پسته درجه یک
پسته یکی از دانه های مغذی و خوش طعم و سالم محسوب می شود. این مغز از خانواده بادام هندی است و زادگاهش به آسیای میانه برمی گردد. پسته محصول اصیل ایرانی می باشد اما کشورهای دیگری نیز وجود دارند که به تولید و صادرات این محصول در سطح جهان معروف می باشند که یکی از آن ها ایالات متحده می باشد. پسته به طور کلی هم به صورت خام و هم به صورت تفت داده شده مورد مصرف قرار می گیرد. همچنین پسته به صورت کامل، مغز پسته، خلال پسته و پودر پسته به فروش می رسد که از هرکدام برای مصارف مختلفی استفاده می شود. بسیاری از افراد اعتقاد دارند که دانه های آجیلی به صورت خام فایده و خاصیت بیشتری دارند و از این رو پسته خام از قدیم یکی از خوراکی های مقوی محسوب می شد.
در این مجموعه مغز پسته به صورت کاملا بهداشتی و بدون دخالت دست تهیه و بسته بندی می شود. مغز پسته در انواع مختلف و درجه بندی های مختلفی به فروش می رسد که شامل مغز درشت درجه یک و ریز می شود. از مغزهای پسته ریز بیشتر برای پودر کردن استفاده می شود و برای تهیه انواع اسموتی ها، شیرینی جات و تنقلات دیگر استفاده می شود. همچنین از مغز درشت آن به عنوان آجیل خوراکی بیشتر استفاده می شود. مصرف مغز پسته برای تمام گروه های سنی افراد به خصوص کودکان بسیار مفید است و مصرف روزانه آن بسیار توصیه می شود. شما می توانید با تهیه این دانه مغذی، از آن به عنوان یک میان وعده سالم و مفید برای خود و کودکان استفاده نمایید.
مغز پسته ریز
مغز پسته ریز از نظر خواص هیچ گونه فرقی با نوع درشت آن ندارد و مغز سبز رنگی دارد، تنها تفاوت آن سایز کوچک تر آن و ریز بودن آن می باشد. این نوع مغز پسته برای پودر کردن بسیار مناسب و ارزان قیمت می باشد. به مغزهای پسته ای که سایز کوچک و ریزی دارند اصطلاحا مغز پسته گندمی نیز گفته می شود. دلیل این نام گذاری سایز کوچک مغز پسته می باشد. در بین تمام انواع مغز پسته این نوع از قیمت پایین تری برخوردار است، در واقع قیمت مغز پسته بسیار به اندازه آن بستگی دارد و هرچه سایز و اندازه مغز پسته درشت تر باشد قیمت آن افزایش می یابد و اگر اندازه کوچک تری داشته باشد قیمت آن کاهش می یابد.
بسیاری از کشورها مانند روسیه و ترکیه خواهان این نوع مغز پسته هستند. به علت قیمت بالای مغز پسته درجه یک در بسیاری از موارد مانند تزئینات شیرینی جات، غذاها، بستنی ها و تهیه انواع معجون ها از این نوع مغز پسته استفاده می شود. این مغز پسته به دلیل قیمت پایین تری که دارد نسبت به سایر انواع مغز پسته ها با استقبال ویژه ای روبرو شده است و طرفداران زیادی در بین مصرف کننده های عمده مغز پسته مانند قنادی ها و کافی شاپ ها در داخل و خارج از کشور پیدا کرده است. این مجموعه همواره در تلاش است تا محصولات باکیفیت و قابل قبول را برای مصرف کنندگان تهیه نماید. مغز پسته های ریز موجود در این مجموعه کاملا بهداشتی و تمیز شده و آماده مصرف برای تهیه انواع شیرینی و بستنی و معجون می باشد.
همیشه دانستن ویژگیهای یک محصول باکیفیت، برای خرید ضروری است. علاوه بر آن به علت نرخ پسته فندقی امروز که کمی گرانتر از آجیلهای دیگر است، در هنگام خرید باید بیشتر به کیفیت آن دقت شود.
مغز پسته سبز قزوین
خلال پسته یکی از معروف ترین فراورده های پسته به شمار می رود. استان قزوین در زمینه تولید خلال پسته یکی از بهترین ها می باشد، زیرا مغز پسته سبز قزوین که به طور معمول برای تولید خلال پسته استفاده می شود با قیمت های بسیار مناسبی در دسترس قرار می گیرد. برای تهیه خلال، پسته باید ویژگی های منحصر به فردی داشته باشد که پسته سبز قزوین این ویژگی ها را دارد. مغز پسته قزوین نسبت به سایر نمونه های آن سایز ریز تری دارد و از نظر رنگ سبز روشن تری دارد و جزو با کیفیت ترین ها می باشد. مغز پسته قزوین جزو بهترین مغز پسته ها می باشد.
یکی از مهم ترین دلایل استفاده از پسته قزوین برای خلال، رنگ بسیار زیبای آن می باشد که سبز خوش رنگی است و علاوه بر طعم خوب و خوشمزه ای که دارد، جلوه زیبایی نیز به بستنی ها و شیرینی های شما می بخشد. همچنین از عواملی که بر کیفیت و قیمت مغز پسته سبز قزوین تاثیر می گذارد عبارتند از: رنگ مغز پسته، میزان خردشدگی مغزها، تازگی محصول، سایز مغز پسته، سطح سلامتی و میزان سموم به کار رفته، میزان آفلاتوکسین.
یکی از مهم ترین مسائلی که هنگام خرید مغز پسته با آن روبرو هستیم قیمت آن است. معمولا تمام افراد به دنبال خرید مغز پسته باکیفیت و طعم خوب و خوشمزه ای هستند که قیمت مناسبی نیز داشته باشد. اگر شما به دنبال خرید مغز پسته با قیمتی مناسب و ارزان هستید بهتر است بدانید که خرید مغز پسته قزوین با قیمت مناسب، یک عرضه رقابتی را در بین فروشندگان مختلف این محصول ایجاد کرده است و بیشتر فروشندگان تلاش می کنند که محصولات خود را با قیمت کم تری به مردم عرضه نمایند. به همین علت بهتر است ابتدا قیمت ها را مقایسه کرده و سپس اقدام به خرید این محصول نمایید.
فروش مغز پسته موشو
مغز پسته موشو را می توان بی کیفیت ترین مغز پسته دانست. از این مغز پسته برای تولید پودر پسته استفاده می شود و از نظر قیمت فروش هم قیمت پایین تری نسبت به سایر مغز های پسته دارد و فقط نمونه سبز آن برای تولید پودر پسته کیفیت لازم را دارند. مغز پسته موشو از پسته های روی آبی، گندمی و همچنین پسته های نیمه پوک به دست می آید.
مغز پسته موشو به دو دسته تقسیم می شود و به طور کلی دو نوع دارد، نوع اول آن شکم سبز است که بهترین نوع آن می باشد و نوع دوم آن نیز مغزهای سیاه رنگ است که هرچه میزان درصد آن در محصول بیشتر باشد از قیمت و کیفیت آن کم می شود. بهترین نوع این پسته در استان کرمان تولید و عرضه می شود زیرا پسته های تولید شده در این منطقه بیشتر شکم سبز بوده و رگه های تلخ آن بسیار کم تر است. در میان فراورده های پسته، مغز پسته موشو از همه انواع آن ارزان تر می باشد زیرا تنها کاربرد آن به صورت پودر شده می باشد.
مغز پسته موشو با گندمی تفاوت زیادی ندارند و تنها تفاوت بین آن ها این است که در ظاهر نوع گندمی به هیچ عنوان رگه های سیاه یافت نمی شود ولی در نوع مغز پسته موشو شکم سبز رنگ ظاهری سیاهی دارد. مغز پسته موشو ارزان قیمت برای مصارف پودری و آسیاب کردن مورد استفاده قرار می گیرد و به همین علت باید از نوع باکیفیت و بهترین حالت شکم سبز باشد تا رنگ پودر پسته سیاه نشود و همچنین طعم تلخی نداشته باشد.
طبع مغز پسته
در طب سنتی ایرانی طبع پسته گرم در نظر گرفته شده است. متخصصان این حوزه مغز پسته را گرم تر از مغز گردو می دانند. در مجموع آن ها طبع مغز پسته را گرم و خشک در نظر گرفته اند. در برخی از کتاب های طب سنتی مزاج پسته را تا سوم گرم و سوم خشک نیز در نظر می گیرند. البته بهتر است بدانید که قسمت های مختلف پسته دارای طبع یکسانی نیست. هرچه از قسمت مغز این دانه دور شویم میزان گرمی آن کم تر می شود.
از نظر طب سنتی طبع مغز پسته گرم و خشک و صفرازا می باشد. پوست نازک قرمز رنگی که روی مغز آن قرار دارد دارای طبع معتدلی می باشد. طبع پوست سبز رنگی که روی پسته تازه قرار دارد هم سرد و خشک می باشد. طبع پسته تفت داده شده نیز مانند پسته خام گرم است و بو دادن آن تاثیری بر روی طبع آن ندارد. بنابراین افراد دارای طبع گرم باید در مصرف آن احتیاط کنند.
توصیه می شود که همراه با پسته حتما از سردی ها استفاده شود، زیرا مسهل پسته خوراکی هایی با طبع سرد هستند. برای این منظور می توانید از انار ترش، برگ آلوی ترش و کلا تمام ترشیجات در کنار پسته استفاده کنید تا از گرمی مغز پسته کم کند.
فسنجان مغز پسته
خورش فسنجان یکی از غذای های اصیل ایرانی می باشد که محبوبیت بسیار زیادی بین مردم دارد و این محبوبیت باعث شده تا به یکی از خورش های مجلسی تبدیل شود. برای تهیه این خورش دستور پخت های زیادی وجود دارد که شما می توانید متناسب با سلیقه خود در این خورش ها از مغزهایی مانند گردو، پسته، بادام، مغز تخمه آفتاب گردان و حتی فندق نیز استفاده کنید. گوشت استفاده شده در این خورش نیز می تواند بسته به سلیقه شما گوشت پرنده، گوشت قرمز و یا گوشت چرخ کرده به صورت قلقلی باشد. این خورش می تواند به صورت طعم های مختلف ترش، شیرین و ملس تهیه شود که تهیه هرکدام به میزان استفاده از رب انار و شکر و درصد استفاده از هر کدام دارد.
اصالت خورش فسنجان به استان گیلان بر میگردد و در اصل با مغز گردو تهیه می شود اما می توان با مغز پودر شده پسته آن را نیز تهیه کرد. فسنجان پسته طعمی بسیار متفاوت، خوشمزه دارد و بسیار مفید می باشد. در ادامه به طرز تهیه این خورش با پسته با گوشت مرغ را برای شما عزیزان آموزش می دهیم:
مواد لازم:
گوشت سینه مرغ: 500 گرم
پسته: 300 گرم
پیاز داغ عسلی: 2 قاشق غذا خوری
رب انار: 2 قاشق غذا خوری
شکر: 2 قاشق غذا خوری
زعفران دم شده: یک چهارم فنجان
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
در ابتدا گوشت خرد شده را با کمی روغن تفت داده و سرخ می کنیم سپس پسته های آسیاب شده را همراه با پیاز تفت داده شده در ظرفی جداگانه مخلوط کرده و با حرارت ملایم مرتب هم می زنیم، 4 تا 5 دقیقه کافی است. سپس گوشت ها را به پسته اضافه کرده و کمی نمک و زردچوبه اضافه می کنیم. در آخر آب را همرا با رب انار، شکر و زعفران اضافه کرده و آرام هم می زنیم تا پسته ها گلوله نشود. سپس حرارت را کم کرده تا آرام بجوشد و کاملا به روغن بیفتد. طعم ترشی و شیرینی آن دلخواه است و بستگی به میزان شکر و رب انار دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.