ادویه جات ترشی جات نه تنها برای افزایش عطر، طعم و رنگ غذا استفاده می شود، بلکه به منظور پیشگیری از بیماری های مختلف حاد و مزمن برای اهداف درمانی نیز در نظر گرفته می شود.
ترکیبات فعال زیستی مختلف ادویه جات از جمله آلکالوئیدها، تانن ها، ویتامین ها و دی ترپن های فنلی، فلاونوئیدها و پلی فنول ها و همچنین ترکیبات حاوی گوگرد به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، ضد سرطان، ضد تومور، ضدالتهاب، خواص درمانی مختلفی دارند. و خواص کاهش دهنده گلوکز و کلسترول .
سیر تازه پاک شده (Allium sativum L.)، یکی از اعضای خانواده Amaryllidaceae که در سرتاسر جهان کشت می شود، فواید سلامتی قابل توجهی را ارائه می دهد. در سال 1550 قبل از میلاد، آنتی بیوتیک ها و محصولات داروسازی در دسترس نبودند، بنابراین سیر برای اهداف دارویی در همه گیری های مختلف مانند تیفوس، اسهال خونی، وبا و آنفولانزا مورد استفاده قرار گرفت .
اثرات درمانی سیر عمدتاً به دلیل فعالیت چشمگیر ترکیبات فعال زیستی آن مانند سولفیدهای آلی ، ساپونین ها ، ترکیبات فنلی و پلی ساکاریدها است.
به عنوان مثال، چندین مطالعه in vitro و in vivo نشان داده اند که ترکیبات سیر قادر به تعدیل مسیرهای سیگنالینگ مختلف، از جمله فاکتور هسته ای-kB و محل ادغام مرتبط با بدون بال ، متالوپروتئینازهای ماتریکس، فاکتور هسته ای اریتروئید 2 مانند 2، پروتئین کیناز هستند. B (pAkt)، پروتئین کیناز فعال شده با میتوژن، کینازهای N ترمینال c-Jun، کاسپازها، p38، فاکتور رشد تبدیل کننده بتا 1 (TGF-β1)، گیرنده TGF-β نوع II، psmad2/3، smad4 و smad7 ، سیتوکین ها، مولکول چسبندگی بین سلولی ، مسیر شکافی، مسیر پروتئین کیناز فعال شده با AMP 5 ، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی ، سیکلواکسیژناز 2، نیتریک اکسید سنتاز القایی، Akt/mTOR ، و Keap1 ، منجر به بهبود خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، و همچنین اثرات شیمیایی پیشگیری کننده، ضد تکثیر، ضد رگ زایی، ضد دیابت و محافظت از قلب می شود.
با این حال، باید در نظر داشت که این ترکیبات در دسترس بودن بسیار کمی دارند. به عنوان مثال، در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده، پس از تجویز خوراکی 1 یا 3 گرم پودر سیر دهیدراته، ترکیب ارگانوسولفور دی آلیل دی سولفید (DADS) و دی آلیل سولفید (DAS) در نمونه های ادرار پس از 6 و 24 ساعت شناسایی نشد
علاوه بر این، آلیل تیوسولفات های تهیه سیر تحت متابولیسم گسترده ای قرار می گیرند و آلیل متیل سولفید تولید می کنند که اساساً در تنفس وجود دارد .
بنابراین، بررسی حاضر با هدف ارائه یک نمای کلی از کارآزماییهای بالینی در 20 سال گذشته، ارزیابی اثرات درمانی سیر بر روی بیماریهای مختلف انسانی، مانند سرطان، آسیبشناسی قلبی عروقی، دیابت، اختلالات متابولیک، پوکی استخوان و بیماریهای پوستی است.
بیشتر بر روی اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و کاهش چربی آن تمرکز دارد. این بررسی همچنین مکانیسمهای مولکولی اصلی سیر را که در فواید سلامتی امیدوارکننده آن پس از مصرف دخیل هستند، ارائه میکند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.