پسته آجیلی است که در پوسته های سخت پوشیده شده و روی درخت پسته یافت می شود. آنها به طور یکسان در سالادها و دسرها استفاده می شوند و به عنوان یک منبع عالی و کم کالری از چربی های سالم، پروتئین، آنتی اکسیدان ها و فیبر شناخته می شوند. پسته در ایران به پسته خندان و در چین به دلیل پوسته نیمه بازش به آجیل شاد معروف است. جهت اطلاع از قیمت پسته اردکان و فواید سلامتی آن در ادامه با ما همراه باشید.
قیمت پسته اردکان
درخت پسته در غرب آسیا سرچشمه گرفته است و باستان شناسان معتقدند که پسته در اوایل 7000 سال قبل از میلاد به یک غذا تبدیل شد. آنها در اواسط قرن 19 به ایالات متحده آمدند و تولید تجاری آن در دهه 1970 آغاز شد. می توانید پسته را با پوست یا بدون پوست، برشته یا شور بخرید و استفاده کنید.
فواید سلامتی
پسته مملو از مواد مغذی مهم است و می تواند فواید سلامتی بسیاری داشته باشد که عبارتند از:
آنتی اکسیدان ها و کاهش رادیکال های آزاد
پسته دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که بعد از گردو دوم است. آنتی اکسیدان ها به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کنند، که ترکیباتی در بدن شما هستند که می توانند به سلول ها، پروتئین ها و DNA آسیب برسانند و باعث پیری زودرس و همچنین بیماری هایی مانند سرطان ، دیابت و بیماری های قلبی شوند.
سلامت چشم بهتر
پسته حاوی بالاترین سطح زآگزانتین و لوتئین در میان آجیل است که هر دو از چشمان شما در برابر آسیب های ناشی از نور آبی و همچنین دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن محافظت می کنند.
محتوای پروتئین بالا
پسته از 20 درصد پروتئین تشکیل شده است که نسبت کالری به پروتئین به میزان قابل توجهی نسبت به اکثر آجیل ها بیشتر است.
آنها همچنین حاوی نسبت بالایی از اسیدهای آمینه ضروری در مقایسه با سایر آجیل ها هستند. آمینو اسیدهایی که ضروری به حساب می آیند، آنهایی هستند که بدن شما نمی تواند بسازد، بنابراین مصرف آنها از طریق رژیم غذایی تنها راه برای به دست آوردن آنهاست.
سطح قند خون سالم
پسته دارای شاخص گلیسمی پایینی است، به این معنی که مصرف آن باعث افزایش شدید قند خون نمی شود. پسته همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها ، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی است که همگی از سطح قند خون سالم حمایت می کنند.
کاهش فشار خون و سطح کلسترول
نشان داده شده است که پسته اثرات کاهش دهنده کلسترول دارد. این آجیل حاوی فیبر و مقادیر زیادی چربی های اشباع نشده و تک غیراشباع است که همگی با سطح کلسترول سالم و کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند.
علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که مصرف پسته – به ویژه در مقایسه با مصرف سایر آجیل ها – منجر به کاهش قابل توجه فشار خون می شود.
بهبود سلامت عروق خونی
پسته ممکن است به بهبود سلامت عروق خونی منجر شود. آنها سرشار از اسید آمینه ال آرژنین هستند که وقتی به اکسید نیتریک تبدیل می شود به گشاد شدن رگ های خونی شما کمک می کند.
رگ های خونی گشاد شده منجر به بهبود جریان خون می شود. کاهش گشاد شدن رگهای خونی باعث کاهش جریان خون میشود که یکی از مشخصههای اختلال عملکرد اندوتلیال است.
پسته ممکن است با التهاب مبارزه کند.
پسته حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی از جمله توکوفرول ها، فیلوکینون، کاروتنوئیدها، کلروفیل و فلاونوئیدها است. تحقیقات نشان می دهد که پلی فنول ها و فلاونوئیدها به طور گسترده در تمام قسمت های مغز پسته وجود دارند و همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند.درواقع رنگهای سبز و قرمز بنفش پسته از آنتیاکسیدانها میآیند.
به شما کمک می کند بهتر بخوابید
پسته سرشار از ملاتونین است، هورمونی که در بدن ترشح می شود و به ما اجازه می دهد به خواب برویم.
ملاتونین یک هورمون خواب است که چرخه خواب و بیداری ما را تنظیم می کند و کیفیت خواب ما را تنظیم می کند. بنابراین، خوردن پسته 2 تا 3 ساعت قبل از خواب در شب می تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد.
ترویج باکتری های سالم روده
پسته سرشار از فیبر است که برخی از انواع آن توسط باکتری های خوب روده هضم می شوند و به عنوان پری بیوتیک عمل می کنند.
سپس باکتریهای روده قادر به تخمیر فیبر و تبدیل آن به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه هستند که به کاهش خطر ابتلا به موارد زیر کمک میکند:
سرطان
بیماری قلبی
اختلالات گوارشی
کاهش وزن
خوردن پسته همچنین ممکن است به کاهش وزن کمک کند. آنها سرشار از فیبر و پروتئین هستند که باعث احساس سیری می شوند و به شما کمک می کند کمتر غذا بخورید.
یک نکته : پسته های پوست کنده را کنار بگذارید و پسته های داخل پوسته را برای میان وعده انتخاب کنید. پستههای پوستهدار، آهسته و آگاهانه غذا خوردن را ترویج میکنند، زیرا برداشتن پوسته آن زمان میبرد. پوسته ها نیز در مقابل شما جمع می شوند و به شما یادآوری می کند که تا به حال چقدر خورده اید. تحقیقات نشان داده است که افرادی که پسته بدون پوست مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که پسته پوستدار مصرف میکنند، ۴۱ درصد کالری کمتری در یک نشستن مصرف میکنند.
پسته اردکان یزد
خطرات پسته برای سلامتی
در حالی که پسته مملو از مواد مغذی ضروری است، ممکن است خطر مصرف بیش از حد سدیم وجود داشته باشد اگر به سراغ پسته برشته بروید که معمولا نمک زده می شود، یک فنجان پسته خشک بو داده و نمکی حاوی 526 میلی گرم سدیم است.
مصرف بیش از حد سدیم می تواند منجر به موارد زیر شود:
فشار خون بالا
بیماری قلبی
سکته
علاوه بر این، پسته ممکن است باعث ایجاد موارد زیر شود:
نفخ
حالت تهوع
درد شکم
افرادی که به برخی از مغزها حساسیت دارند نیز باید از پسته دوری کنند.
تغذیه
پسته سرشار از مواد مغذی ضروری است و منبعی عالی از موارد زیر است:
منگنز
فلز مس
ویتامین B6
مواد مغذی در هر وعده:
یک وعده 1 اونس (28.35 گرم) پسته خام و بدون نمک – حدود 49 پسته – حاوی:
کالری: 159
پروتئین : 5.72 گرم
چربی : 12.8 گرم
کربوهیدرات : 7.7 گرم
فیبر : 3 گرم
شکر: 2.17 گرم
نحوه خوردن پسته
پسته اغلب در بستنی و دسرهای دیگر یافت میشود، اما راههای خلاقانه زیادی وجود دارد که میتوانید آنها را در دستور العملهای خود اضافه کنید تا از فواید آن برای سلامتی لذت ببرید. در اینجا چند ایده برای امتحان کردن پسته وجود دارد:
پسته خرد شده یا رنده شده را به سالاد اضافه کنید.
به جای آرد سوخاری از پسته های ریز خرد شده و برشته شده و شور استفاده کنید تا روی برش های نازک گوشت یک پوسته ترد و خوش طعم داشته باشید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.