انواع مغز پسته تولید شده در مناطق مختلف کشور که از مغز سوپر لوکس تا مغز گندمی را شامل میشود، در حجم های بالا در سایت پسته امیرزاده قابل تامین میباشد. قیمت مغز پسته گندمی در میان انواع مغز پسته موجود در بازار پایین تر است و به خاطر همین انتخاب بسیار مناسبی برای مصرف کنندگان عمده مانند قنادی ها و تولید کنندگان کوچک و بزرگ خوارکی ها میباشد.
عوارض مغز پسته
پسته دارای خواص و مضراتی می باشد. خواص پسته بسیار زیاد می باشد. و شامل انواع معدنی مثل پتاسیم، آهن، روی، کلسیم، سدیم و مس است. پسته دارای ویتامین های گروه ب، ویتامین ث، کا و … نیز هست. و سرشار از کربوهیدرات ها، اسید های آمینه، پروتئین ها، فیبرها و چربی های مفید می باشد. پسته به علت وجود آهن خون ساز است و خوردن آن برای مبتلا شدن به کم خونی بسیار مفید است. برای تقویت ذهن و دستگاه گوارش نیز مفید است. و سرشار از انرژی است. و برای افراد کم اشتها بسیار مفید است زیرا با خوردن مقدار کمی پسته انرژی زیادی در کنار ویتامین ها و مواد معدنی و … به دست می آید. خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که باعث جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی می گردد. به خاطر آمینو اسیدهای موجود در آن به سلامت قلب کمک می کند و از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری می کند. فیبر موجود در پسته به هضم غذا کمک می کند و از یبوست و مشکلات ناشی از آن جلوگیری می نماید. برای کنترل قند خون و فشار خون مناسب است. به خاطر وجود ویتامین های گروه ب سیستم ایمنی را تقویت می کند. ضد التهاب است. خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی پسته در کنار وجود ویتامین های گروه ب از مبتلا شدن به بیماری های عفونی جلوگیری می نماید. برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو مناسب است و به مو حالت انعطاف پذیری خوبی می دهد. به خاطر داشتن اسیدهای چرب ضروری به پوست رطوبت می بخشد و جلوی چین و چروک را می گیرد و روشنی طبیعی به پوست می دهد و کدر شدن آن جلوگیری می نماید. به خاطر وجود انواع ویتامین ها برای بینایی مفید است. و بینایی را بهبود می بخشد. به خاطر پروتئین بالا بافت عظلانی را حفظ می کند و از تحلیل رفتن آن جلوگیری می نماید. چربی مفید در پسته از بالا رفتن کلسترول جلوگیری می نماید.
پسته خام شاه پسند دامغان یکی از مهم ترین محصولات باغی کشور است و ایران بزرگترین کشورتولید کننده ی پسته در دنیاست ایران قرن ها عمده ترین تولید کننده ی بی رقیب پسته جهان بود اما به تدریج کشور های دیگر در زمینه ی تولید و تجارت پسته به رقابت با ایران پرداختند.
پسته در کنار تمام خواص و مزایایی که دارد، دارای مضرات و عوارضی نیز می باشد. طبع پسته از نظر طب سنتی گرم و خشک است و برای افرادی که دارای غلبه گرمی یا خشکی می باشند مناسب نیست چون مزاج و طبع آن ها را تشدید می کند. و باید یا کم مصرف شود یا همراه با مصلح آن مصرف شود که عوارضی به همراه نداشته باشد. غلبه گرمی می تواند باعث گرما زدگی در تابستان، مشکلات گوارشی و مشکلات پوستی مثل کهیر و دانه های قرمز روی پوست شود. پسته سنگین است و هضم آن برای معده سخت است. با مصرف زیاد و یک جای پسته به معده فشار می آید و هضم را دچار اخلال می کند. مناسب افراد با تری گلیسرید بالا نیست. برای افراد مبتلا به نقرس و ناراحتی کلیه و دیابت مناسب نیست. از آنجایی که پسته دانه روغنی محسوب می شود و سرشار از چربی و پروتئین است، مصرف زیاد آن باعث دریافت میزان زیادی چربی و پروتئین در بدن می شود که باعث افزایش وزن و چاقی می گردد. در پسته های شور میزان زیادی نمک وارد بدن می شود که باعث بالا رفتن فشار خون می شود. در کل باید دانست اگر بیماری خاصی ندارید و به این ماده غذایی حساسیت ندارید. با مصرف میزان کم پسته و استفاده از مصلح آن در هنگام استفاده مشکلی به وجود نخواهد آمد و می توان از خواص آن بهره برد و طعم دلچسب آن در انواع خوراکی یا به تنهایی به عنوان آجیل و میان وعده استفاده برد.
مغز پسته کیلویی چند
داشتن رژیم غذایی مناسب و تغذیه دلچسب موضوعی با اهمیت در سلامتی جسم و روح افراد می باشد. هر فردی برای داشتن سلامتی جسمی به یک رژیم غذایی سالم و با پیروی از جدیدترین تحقیقات علمی نیاز دارد. که در آن چگونگی مصرف مواد غذایی از نظر کیفیت و کمیت بیان شده باشد. رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی از میوه و سبزی بسیار مفید است زیرا بر طبق پیروی از اصلی ترین پایه های برنامه ریزی تغذیه ای یعنی هرم غذایی، میوه ها و سبزی ها جز دومین رده گروه غذایی بعد از غلات هستند. میوه ها به طور کلی به دو دسته میوه های چرب و میوه های غیر چرب تقسیم می شود. میوه های چرب به گونه ای هستند که پوسته سفتی دارند و از مغزشان برای تغذیه استفاده می شود. دانه های روغنی یا میوه های چرب برای سلامتی بسیار مفید هستند. چربی آن ها غیر اشباع و سالم است و برای بهبود گوارش، تنظیم اشتها و قند خون، تنظیم چربی و فشار خون لازم و ضروری هستند. و خطر ابتلا به سکته و سرطان را به میزان زیادی کاهش می دهند. در تقسیم بندی هرم غذایی میزان مصرف چربی ها کمتر از سایر گروه های غذایی است. ولی این به معنی حذف آن نیست. و به هیچ وجه چربی ها نباید از رژیم غذایی حذف شوند. ولی همیشه توصیه شده که چربی های خوب جایگزین چربی های بد شوند. تا سلامتی به طور کامل تامین گردد.
همان طور که بیان شد استفاده از مغزها و دانه ها و همچنین میوه های غیر روغنی بسیار اهمیت دارد. ولی قیمت میوه های روغنی به دلیل فرایند تهیه و تولید و نگهداری که دارند معمولا کمی گران هستند. و این موضوع شرایط استفاده از آن ها را برای استفاده کنندگان سخت می نماید. مشتریان پسته معمولا از عموم مردم تا تولید کننده های کوچک و بزرگ مواد غذایی وسعت دارد. برای پسته آجیل معمولا از نمونه مرغوب پسته ها که اندازه درشت تری دارد استفاده می شود. ولی برای مصرف پودر پسته و استفاده از پسته در خوراکی ها می توان از نمونه مغز پسته گندمی استفاده نمود که سایز کوچک تری به اندازه گندم دارد و پوسته رویی آن تیره است. و معمولا پوست آن در هنگام برداشت بسته است که به همین دلایل ابتدا مغز گیری می شود و بعد به فروش می رسد. که این عوامل باعث می گردد که قیمت این پسته در بازار به نصف یا یک سوم کاهش پیدا کند.
مغز پسته شکلاتی
دو رکن سلامتی به طور کلی شامل سلامتی جسم و روح می باشد. در امر تغذیه و رژیم غذایی بعد از پرداختن به رکن سلامتی جسمی بهتر است به رکن سلامتی روحی هم توجه داشت. تغذیه صحیح باعث می شود که همه نیازهای بدن تامین شود. و بر سلامت روان و عملکرد سلول های عصبی تاثیر بگذارد. کمبود ویتامین ها و مواد معدنی باعث ایجاد بیماری های روحی و روانی می گردد. تامین نیازهای بدن باعث جلوگیری از این بیماری ها می گردد. روان انسان از عوامل زیادی تاثیر می پذیرد. عادات و رفتار های روزانه، تغذیه و محیط پیرامون جز این عوامل می باشد. عادات غذایی نقش مهمی در این موضوع دارد و از اهمیت زیادی برخوردار است. گرسنگی کشیدن در طول روز، رعایت نکردن اصول هرم غذایی در تغذیه، اهمیت ندادن به تنوع غذایی و طعم مواد غذایی، خوردن غذا بدون رعایت آداب خوردن غذا، استفاده نکردن از تغذیه به عنوان فرایند معاشرتی لذت بخش و … همه جز دلایلی به شمار می رود که سلامت روان را به خطر می اندازد. گنجاندن تنقلات دلچسب و استفاده از شیرینی ها و دسرها و ایجاد بهانه برای جمع شدن در کنار یکدیگر و ایجاد تنوع، از جمله عواملی است که می تواند باعث شود که سلامت جسم و روح تامین گردد.
در فرهنگ تغذیه ای ایرانی پسته بسیار شاخص و با اهمیت است. و در آجیل، شیرینی ها، تنقلات، دسرهای ایرانی و بعضی غذاها پایه ثابت و مهم می باشد. مغز پسته شکلاتی یکی از تنقلات حاوی مغز پسته می باشد. برای تهیه این دسر ساده و خوشمزه از انواع پسته درجه یک تا مغز پسته گندمی می توان استفاده کرد. ولی به دلیل مقرون به صرفه بودن پسته گندمی این نوع پسته انتخاب بهتری می باشد. در هنگام تهیه این دسر در روش اول شکلات را با مغز پسته مخلوط می کنند و بعد از سرد شدن استفاده می نمایند. که می توان از پسته شکسته یا خرد شده نیز استفاده کرد، تا ظرافت آن بیشتر شود و یکنواخت تقسیم شود. در روش دوم شکلات پوسته بیرونی و پودر پسته به عنوان مغز قرار داده می شود. به همین دلیل که کوچک بودن تکه های پسته یا پودر کردن آن یک مزیت محسوب می شود می توان از پسته گندمی استفاده کرد و هزینه تمام شده را پایین آورد.
ایران یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان مهم پسته در جهان به حساب میآید و بهترین نوع پسته جهان در کشور ایران وجود دارد. پسته با پوست ۱۴۰۱ نه تنها در ۲ نوع خام و بو داده از جمله اجزای مهم آجیلهای شور و شیرین است، بلکه نوع تازه و تر پسته نیز که در اواخر تابستان و اوایل پاییز به بازار میآید طرفداران بسیاری دارد.
مغز پسته سیرجان
پسته یکی از دانه های چرب یا میوه های چرب با چربی مفید است که از زمان های بسیار دور جز تغذیه مردم جهان بوده است. پسته میوه ای درختی با درختی نسبتا کوچک است که خواستگاه آن خاورمیانه و آسیای میانه می باشد. در واقع پسته واژه ای فارسی است که به زبان های دیگر وارد شده است. و ایران به عنوان بزرگترین صادر کننده پسته در جهان شناخته می شود. و در فرهنگ ایرانیان از دیرباز پسته به عنوان خوارکی خوش طعم و دلپذیر جای داشته است. پسته به دلیل مقاومت نسبت به شوری خاک، سرما و نیاز کم به آب در ایران در مناطقی مثل استان کرمان و مرکزی و خراسان و … کشت می شود.
سیرجان یکی از شهرهای مناسب جهت کشت پسته می باشد. که انواع پسته از آنجا برداشت می شود و برای مصرف داخلی و صادرات در انواع درجه یک و گندمی به بازار عرضه می شود. یکی از سوالاتی که خریداران پسته و مغز پسته در ذهن خود دارند این است که پسته کاشت کدام شهر می باشد و از چه نوع پسته ای می باشد. انواع پسته اکبری، کله قوچی، احمد آقایی و فندقی با بهترین کیفیت در شهر سیرجان تولید می شود و در بازار عرضه می گردد. پسته خندان سیرجان از جمله پسته های با کیفیت با مغز کاملا سبز است. که قابل صادرات در میزان انبوه به کشورهای مختلف است.
مغز پسته نمکی سنجابک
مغز پسته نمکی سنجابک، مغز پسته آماده و بسته بندی است که برای مصارف بیرون از خانه به عنوان تنقلات و نیم چاشت برای کودکان و بزرگسالان مناسب است. ولی باید توجه داشت که به دلیل نمکی بودن آن کمتر استفاده شود تا باعث بالا رفتن فشار خون در فرد نگردد.
عکس مغز پسته
مغز پسته درشت را اصطلاحا درجه یک و مغز پسته گندمی را درجه دو می نامند. اگر به عکس های گرفته شده از این مغزها توجه کنید. می بینید که بعضی از این مغزها کاملا سبز است که به دلیل گرفتن پوسته رویی آن است که به آن دو پوسته کردن می گویند. در پسته درجه یک رنگ پوسته پسته روشن تر است. ولی در پسته گندمی رنگ پوسته تیره و به سیاه می زند که ظاهر زیبایی ندارد. و با دو پوسته کردن آن، آن را برای فروش با ظاهر بهتر آماده می نمایند.
مغز پسته قنادی
فرهنگ غنی ما ایرانی ها در آداب معاشرت جمعی، اهمیت دور همی ها در این فرهنگ، جشن ها و برگزاری مراسم های مختلف، و تاریخچه غنی تغذیه ای با انواع غذاها به دلیل داشتن وسعت جغرافیایی و وجود انواع مواد غذایی متنوع و آگاهی از روش های سلامتی و خواص و مضرات مواد غذایی در طب سنتی و سینایی؛ همه بیانگر دانستن ارزش تغذیه سالم و سلامت روح و جسم می باشد. استفاده از انواع مواد غذایی متنوع در آشپزی ایرانی از جمله دانه های روغنی جز موارد قابل توجه در تغذیه ایرانی می باشد. در انواع دسرها و شیرینی های ایرانی از مغز پسته، پسته خرد شده و پودر استفاده می نمایند. به جز قنادی ها بستنی فروشی ها و کارگاه ها و کارخانه های تولیدی نیز از پسته در محصولات خود استفاده می کنند. شیرینی ها و دسرهایی که پسته جز مواد اولیه آن ها می باشد مثل انواع بستنی، معجون، آب میوه، شیر موز، باقلوا، قرابیه، گز و … . قنادی ها و تولید کنندگان برای تهیه این دسرها و شیرینی ها از مغز پسته گندمی استفاده می نمایند. زیرا هم از نظر طعم و کیفیت با پسته درشت یکسان است و قیمت آن نسبت به پسته درشت بسیار مناسب تر است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.