به حال هیچ مطالعهای دربارهی خواص و فواید پسته این مغز خوش طمع داشته اید؟ پسته، از اسمش گرفته تا خاستگاهش، تماما ایرانی و ایرانشهری است. این محصول را شاید بتوان نماد ایران در نظر گرفت؛ چیزی که کل جهانیان، ما را به لطف آن میشناسند.علاوه بر فواید و خواص پسته، کاربردهای و استفاده های این مغز نیز بسیار زیاد است. از شیرینیپزی و کیکپزی گرفته، تا در تولید لوازم بهداشتی و روغنگیری و استفاده از عصاره آن برای تقویت پوست و مو کارایی دارد. حتی شاید تعجب برانگیز باشد، اما از این مغز، در تولید کالباس و تهیه سس پاستا نیز استفاده میشود؛ چیزهایی که ما آنها را کمتر در ایران میبینیم. حتما تاحالا مغز پسته مزمز خورده اید واقعا مزه عالی دارد
پوکی مغز پسته
به باور متخصصان، سابقه کشت نهال پسته در ایران، به 4000 سال پیش باز میگردد. کهن ترین اثر مکتوبی که در آن دربارهی این محصول نوشته شده، تاریخ هرودوت است. حتی در شاهنامه فردوسی نیز از این آجیل، به عنوان قوت و قدرت سپاهیان، یاد شده است.همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، این پسته، محصولی است تماما ایرانی و خاستگاه آن را ایران و در مقام بعدی، خاورمیانه دانستهاند. اما به طور دقیق، به گفته مورخان این محصول از منطقه جنوب رود جیحون سرچمشه گرفته است. واژه پسته نیز، ریشه در زبان پارسی کهن دارد و از همین زبان، وارد زبانهای اروپایی شده است
مغز پسته قیمت روز
اگرچه این میوه کوچک است و به ظاهر شاید ارزش غذایی چندانی نداشته باشد، اما این تصور، به شدت اشتباه و غلط است. خواص پسته؛ فراوان تر از آن چیزی است که حتی فکرش را کنید.منظور از رنگ پوست پسته، رنگ طبیعی پوسته سخت و استخوانی پسته خام است که بسته به رقم پسته و نوع عملیات فرآوری، میتواند از شیری تا کرم تیره متغیر باشد.در ارقام کشیده پسته میتوان نقاط و خطوط دودی رنگی در انتهای پوسته بیرونی مشاهده کرد که امری طبیعی میباشد.رنگ پوست پسته فرآیند شده (بو دادن و…) میتواند بسته به نوع فرآیند متفاوت باشد.بد رنگی پوست پسته به حالتی گفته میشود که رنگ طبیعی پوسته سخت پسته در اثر شرایط نامطلوب فرآوری، در یک چهارم سطح کل یا یک دوم سطح یک لبه، از دست رفته باشد و مشاهده نشود.میزان قابل قبول بد رنگی در استاندارد پسته بسته به نوع آن میتواند متغیر باشد؛ اما به طور کلی در پستههای درجه ممتاز تا درجه عالی، حداکثر 2% کل پستهها میتواند باشد.
مغز پسته جنگلی
در دوران بارداری، نیاز بدن به مواد مغذی، دوبرابر میشود. یکی از همین مواد که بدن نیاز وافری به آن پیدا خواهد کرد، پروتئین است. در این میوه، میزان پروتئین بسیار بالاست. این ماده مغذی، از اصلیترین مواد برای رشد عضلات و بافت بدن جنین است. حتی در دورهی شیردهی نیز اگر مشکلی پیش نیاید، مصرف این آجیل بسیار توصیه میشود.بدون شک پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی در حوزه صادرات ایران است؛ به طوری که در بسیاری از نقاط جهان، کشور ایران را با کیفیت بالای پستههایش میشناسند. این روزها، با وجود رقابت شدید ایالات متحده با ایران، صادرات پسته همچنان نقش مهمی را در ارز آوری و بهبود اقتصاد کشور ایفا میکند؛ به همین دلیل نیز روز به روز بر تعداد افراد علاقهمند به صادرات این محصول افزوده میشود. دانستن استانداردهای صادرات پسته میتواند منجر به فروش بیشتر و آسانتر این محصول در بازار بشود.
خریدار مغز پسته در تهران
تهیه و تامین پسته درجه یک برای صادرات، یکی از مراحل بسیار مهم و تعیین کننده در میزان موفقیت فرد صادر کننده می باشد، اینکه شما بتوانید پسته ای با کیفیت عالی و قیمت مناسب تهیه کنید، تا حد زیادی در میزان تقاضا و سود حاصل از معاملات تاثیر خواهد داشت. در این راستا می توانید از بازار باسکول کمک بگیرید و با صدها باغدار و تامین کننده عمده پسته به صورت مستقیم و بدون واسطه ارتباط برقرار کنید.در زنان باردار و مادران شیرده، میزان کلسترول خوب را افزایش میدهد.در کنترل چربی بدن مادر، بسیار مفید است.مشکلات عفونی را کاهش داده و از بین میبرد. (به دلیل وجود آنتی اکسیدان، ویتامین آ و ای)فیبر موجود در آن نیز برای کاهش یبوست بسیار توصیه میشود
مغز پسته مانی
بررسی خواص پسته؛ و سایر خشکبارها نشان میهد که این میوه، بالاترین میزان آنتی اکسیدان را در بین مغزها دارد. میزان لوتئین و زآگزانتین موجود در پسته که آنتی اکسیدانهای ضروری برای سلامت چشم هستند، بسیار زیاد است. این نوع از آنتی اکسیدانها از چشمها در برابر اثرات نور آبی و کاهش دید مرکزی که با بالا رفتن سن رخ میدهند، محافظت میکنند.در مورد کم شدن مقدار چربی و فشار خون بسیار شگفت انگیز و جذاب بود، اینکه یک خشکبار در عین داشتن انرژی بالا برای بیماریهای قلبی مفید باشد، جذاب است. اما این پایان ماجرا نیست و در ادامه بناست درباره فواید پسته، برای کاستن قابل توجه مقدار قند خون نیز مطالبی ذکر شود.اگر چه اکثر آجیل ها دارای کربوهیدرات و مواد قندی بالایی هستند، اما مقدار گلوکز در خواص پسته رقمی اندک و پایین است.
ذکر این نکته لازم است که شاخص گلوکز پایین در پسته بدین معنا است که کربوهیدراتهای موجود در پسته، قند خود را به آرامی در بدن آزاد کرده و در نتیجه قند خون پس از مصرف پسته یکباره و به طور ناگهانی افزایش نمییابد.نتایج یک مطالعه آکادمیک نشانگر این بود که اگر چنانچه کسی 60 گرم پسته در رژیم غذایی مبتنی بر کربوهیدرات مصرف کند، پس از یک ماه، قند خون در این فرد سالم بین 20 تا 30 درصد کم میشود. این میوه علاوه بر فیبر، سرشار از چربیهای سالم و آنتیاکسیدان است و حاوی مواد مفیدی مانند منیزیم، کاروتنوئیدها و فنولیکها است که همگی این فواید پسته، به کنترل قند خون کمک میکنند.
صادرات مغز پسته
در سال های اخیر و با ورود آمریکا به بازار صادرات پسته، رقابت تنگاتنگی میان ایران و آمریکا بر سر این تجارت پر سود در گرفته است و آمریکا با توسعه ی مزارع پسته ی خود در ایالت کالیفرنیا و به مدد ایرانیان مقیم آمریکا توانسته است تولید خود را به سطح ایران و حتی بیشتر از ایران برساند. به طور میانگین هر ساله 1.2 میلیارد دلار ارزش صادرات پسته ی ایران است که با توجه به شرایط کشت و تحریم های ایران با افزایش یا کاهش رو به رو بوده است.
رقیب سوم ایران و آمریکا در سال های اخیر کشور ترکیه بوده است که البته تولید پسته در ترکیه در مقابل این دو کشور بسیار ناچیز است.با وجود اینکه میزان تولید پسته در آمریکا در چند سال گذشته با رشد چشمگیری همراه بوده است، اما همچنان حجم صادرات پسته ایران بیشتر می باشد، یکی از دلایل اصلی این موضوع، حجم مصرف سالانه زیاد پسته در آمریکا می باشد، در واقع بخش عظیمی از تولیدات این کشور صرف تامین نیاز بازار داخلی خود می شود، این موضوع امتیاز بزرگی برای صادرات پسته ایران می باشد.تولید پسته در ایران، سالانه حدود 575.000 تن است؛ جالب است که بدانید ده درصد از آن صرف مصرف داخل کشور و الباقی نود درصد، تماما صادراتی است. به علاوه، این مقدار به صورت میانگین 1.5 میلیارد دلار در سال، برای کشور درآمدزایی میکند. گرچه در سالیان اخیر، به دلیل مشکلات زیست محیطی و تغییر اقلیم، تولید و صادرات، با مشکل مواجه شده است.
از دیگر خواص پسته که می توان مطرح نمود این است که آنتی اکسیدان ها، توکوفرول ها و پلی فنل ها موجود در این مغز لذیذ در کم شدن امراض قلبی و محافظت از جسم در برابر سرطان موثر می باشد. این خواص پسته به راحتی در معده هضم میشوند و در فرآیند هضم به راحتی توسط بدن جذب میشوند.بررسی خواص پسته؛ نشان میدهد که این خشکبار آثار چشمگیری در کاهش وزن دارد. قسمت زیادی از چربی پسته در دیواره سلولی بافت آن ذخیره میشود که امکان جذب آن در روده وجود ندارد. این یکی از عواملی است که پسته را برای کاهش وزن مناسب میکند؛ چرا که چربیهای موجود در پسته به طور کامل جذب نمیشوند.ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که کندن پوست پسته هنگام خوردن آن به خاطر زمان بر بودن موجب میشود که 41 درصد کمتر از خوردن مغز پسته پوست کنده کالری دریافت کنید.از جمله خاصیت پسته؛ این است که حاوی مقادیر قابل توجه ای از فیبر بودکه این ماده ی غذایی برای باکتریهای روده مفید واقع می گردد. پس از تجزیه ی فیبر موجود در پسته، پروبیوتیکها آنها را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات تبدیل میکنند که فواید متعددی از جمله کاهش خطر ابتلا به مشکلات گوارشی، سرطان و بیماریهای قلبی دارد.
خواص مغز پسته برای کودکان
از آنجایی که کودکان در سن رشد هستند و برای تقویت بنیه به مواد مقوی نیاز دارند، پسته میتواند در این میان، نقشی اساسی ایفا نماید. این محصول به هر نوعی که باشد، چه خام، چه خشک، چه ترکیبشده با شیر یا به هر صورت دیگر، میتواند برای این گروه سنی، بسیار پرخاصیت باشد.از جمله خواص پسته برای کودکان، میشود به این موارد اشاره نمود:بهبود رشد، محکم شدن استخوان و دندان، به دلیل وجود کلسیم در مغز پسته رفع کمخونی و بهبود فقر آهنر شد مغز و افزایش هوش و حافظه، به کمک مقادیر امگا 3تقویت سیستم ایمنی در کودکان، به لطف ویتامین ب 6 البته توجه کنید که معمولا برای جذب حداکثر آهن موجود در این آجیل، باید آن را همراه با مواد غذایی دیگری مصرف کرد که دارای آهن هستند اگرچه خواص زیادی را برای این پسته ذکر کردهاند، اما با این حال، مصرف زیاد این محصول، مضراتی نیز به همراه دارد.برخی افراد ممکن است کلا به این محصول آلرژی داشته باشند، یا در مقادیر بالا، دچار واکنشهای آلرژیک شوند.از جمله این واکنشها میتوان به استفراغ، اسهال، سرفه، تنگی نفس، فشار در قفسه سینه و یا کهیر اشاره کرد.مصرف زیاد آن منجر به افزایش وزن و چربی خواهد شد.در صورت مصرف افراطی، فشار خون را بالا میبرد. زیاده روی در خوردن پسته، باعث تشدید مشکلات گوارشی خواهد شد
مغز پسته برای شیرینی
ویتامین ب6 موجود در این مغز، برای سیستم ایمنی بدن انسان، مثل سوخت جت میماند! حال با مقادیری از این ویتامین که در این میوه موجود است، مصرف روزانه چند عدد کافی است تا بدن شما، در برابر هر نوع بیماری و باکتری و عفونت، مقاومتی دوچندان پیدا کند. در عوض کمبود یا نبود این ویتامین، آسیبی جدی برای سیستم ایمنی و عملکرد صحیح مغز استبا توجه به حجم تولید سالانه پسته در ایران، تجارت در زمینه خرید و فروش پسته می تواند گزینه بسیار عالی برای تجار باشد. کیفیت پسته ایران بسیار بالا می باشد، همین موضوع سبب شده است تا تقاضا برای خرید پسته ایران بسیار بالا باشد. در حال حاضر صادرات پسته ایران به کشورهای ویتنام، هنگ کنگ، آلمان، امارات، هند، عراق و ده ها کشور دیگر صادر می شود. برای موفقیت در زمینه تجارت پسته باید در وهله اول به شناسایی بازار هدف بپردازید تا بتوانید مطابق با نیازهای کشور مقصد، انواع پسته را تامین و صادر کنید
خرید و فروش پسته و مغز پسته
یکی از مراحل بسیار مهم و البته کمی زمانبر در صادرات پسته، اخذ گواهیهای سلامت و بهداشت آن است. در این مرحله استانداردهای محصول شما باید مورد تایید اداره استاندارد کشور باشد و علاوه بر آن، تمامی تاییدیههای سلامت و بهداشت کشور مقصد را نیز کسب کند. گواهیهای مورد نیاز در این مرحله میتوانند بسته به کشور مقصد متفاوت باشند؛ برای مثال انجام کلیه آزمایشها و کسب تمامی گواهیهای سلامت و بهداشت مواد غذایی برای صادر کردن پسته به کشورهای اروپایی امری ضروری است؛
حتی در برخی موارد محصول شما باید تاییدیههای غذا و داروی خاص کشور مقصد را نیز کسب کند. توجه داشته باشید که این مرحله پیش از ورود بار به گمرک انجام میشود.از همان ابتدای کشت، تا حدودی شناخته شده بود. در دههی فعلی، بیشترین مناطقی از ایران که تولید این محصول را بر عهده دارند، شهرهای رفسنجان، مرند، دامغان، سیرجان و زرند هستند.
قیمت خرید مغز پسته کوهی
این میوه در ایران انواع و اقسام بسیاری دارد. به طور کلی، این مغز را به دو نوع «دراز» و «گرد» تقسیم کردهاند. اگرچه خاصیت پسته، در هر نژاد با دیگری تفاوت چندانی ندارد، اما از نظر ظاهر و نوع کشت، ممکن است از یکدیگر متمایز باشند. برخی نیز صرفا برای صادرات هستند این روزها تامین نیازهای غذایی افراد یک مسئله بسیار مهم در جهان محسوب میشود.بنابراین به همان میزان نیز رقابت بر سر صادرات کالاهای کشاورزی و دامپروری پر رنگ شده است. یکی از کالاهای صادراتی ارز آور و بسیار مهم کشور ایران، پسته است. پستههای ایرانی به دلیل اندازه مناسب، طعم منحصر به فرد و کیفیت بسیار بالا در بسیاری از کشورهای جهان محبوب هستند و هر ساله توسط مشتریانی خاص خریداری میشوند
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.